Meer over mindfulness

Meer over de mindfulness training:

In deze 8 weekse mindfulness training behandelen we iedere week verschillende aspecten waardoor jij bewuster kan leven en je gevoelens en gedachten en lichamelijke gewaarwordingen kunt aangaan. Minder stress, angst, piekeren, lichamelijke klachten en aan de slag met het herkennen en erkennen van je (negatieve) patronen en obstakels. Meer mildheid, grenzen, rust, balans en in contact met jezelf.

Wat betekend dit voor jou in het dagelijks leven?

Door de training of coaching op basis van mindfulness, compassie en zelfzorg ontdek je dat jouw leven rijker, interessanter, minder stressvol en in balans is. Door tijd te maken voor het moment, voor jezelf en dat wat jij voelt, leer je aan te gaan in plaats van weg te stoppen of te niet te doen.

Er zijn veel boeken geschreven over mindfulness. Ik kan en ga je hier dus niet alles kunnen vertellen. Ik hoop je wat inzicht te kunnen brengen naar een aantal aspecten.

Wat betekend mindfulness?

Mindfulness betekend zijn in het huidige moment, het moment waarop je leven feitelijk plaatsvindt. Als je voortdurend repeteert voor de toekomt of het verleden weer ophaalt, mis je dit moment van je leven, het enige moment dat je echt hebt. De beoefening van meditatie is hiervoor nodig. Om de dingen te zien zoals ze nu zijn, hoe ze ook zijn, zelfs wanneer ze moeilijk zijn. Het is accepteren van wat is, zonder oordeel en met liefde naar jezelf.

“You can’t stop the waves, but you can learn to surf” – Jon Kabat Zin